Gail-Draisine reserveren

Het gaat lichtjes bergafwaarts op de sporen van de Gailtalbahn met de Draisinen door het Obergailtal, langs kleine dorpjes en door schilderachtige landschappen. Geniet van de rit, het gaat niet om snelheid.

  • Eerste Draisinespoorleijn in Zuid-Oostenrijk
  • Natuur ervaring
  • fietsen op spoorweg
Niet inbegrepen

Met de bus terug naar Kötschach-Mauthen.

Apart kaartje nodig!Gereduceerd ticket voor € 2,50 per persoon verkrijgbaar als extra product in onze ticketshop.

Let op: Gasten met een gastenkaart of klimaatkaart hebben geen extra kaartje voor de bus nodig!

Duur8 Uren
Mee te nemen

Let op geschikte kleding!

Stevige schoenen met gesloten neus en indien nodig regen/zonnebrandcrème.

Belangrijke informatie

Let op geschikte kleding!

Stevige schoenen met gesloten neus en indien nodig regen/zonnebrandcrème.

Bijkomende informatieMietvertrag_Draisine.pdf

Meer informatie

Je reist met zogenaamde "draisins" (kleine railvoertuigen die met spierkracht worden voortbewogen) op de rails van de meer dan 100 jaar oude Gailtalbahn, altijd licht bergafwaarts van het startstation Kötschach-Mauthen naar het eindpunt Rattendorf-Jenig , 21 kilometer verderop. De reis voert u door het prachtige landschap van de slowfoodregio van het Gailtal en nodigt u uit om op ontdekkingstocht te gaan. U heeft de mogelijkheid om op meerdere vaste haltes een tussenstop te maken en op een ontspannen manier de omgeving en dorpen te verkennen of u culinair te laten verwennen in een van de typische herbergen.

De reis gaat niet om snelheid of om zo snel mogelijk naar het eindstation te gaan, maar je hebt op de dag van je reis van 9.00 tot 17.00 uur de tijd om de 21 kilometer af te leggen. De pure rijtijd is ongeveer 2,5 uur. De terugreis van Jenig naar Kötschach-Mauthen is eenvoudig met de normale bus, die elk uur het bovenste Gailtal verbindt met de S-Bahn in Hermagor. We hebben een speciaal tarief kunnen bedingen voor onze passagiers, voor vakantiegangers met de gastenkaart of voor eigenaren van een klimaatticket, de terugreis is zelfs gratis.

De Verein Gailtalbahn is in 2016 opgericht door jonge, gemotiveerde spoorwegenthousiastelingen nadat politici het verrassende besluit hadden genomen om de Gailtalbahn tussen Hermagor en Kötschach-Mauthen na meer dan 101 jaar te sluiten. Dit resulteerde in de Gailtalbahn Betriebs GmbH met het toeristische project "Gailtal-Draisine". Dit verhinderde een ontmanteling van de infrastructuur. Alle opbrengsten gaan 100% naar het onderhoud van de baan en voertuigen. Met uw rit op de Gailtal-draisine steunt u actief ons hartproject en blaast u een frisse wind op de oude sporen.

Hartelijk dank en we kijken uit naar uw bezoek!

vanaf
€ 78,00
Voorkeursdatum kiezen en activiteit boeken.